Hjärtruds
Hamnvägen 2
573 34 TRANÅS

© 2023 Hjärtruds Tranås Proudly created with Wix.com

Ombyggnad, Corona och picknickmat
Det har blivit dags för en kort halvårssummering.
För er som haft vägarna förbi och som bor i området har märkt att det nu påbörjats en ombyggnation av verandan. Efter lång tid av ovisshet och en förhandling som kostat mycket energi har jag och fastighetsägaren, Tranås kommun, enats om en väg framåt för det över 100 år gamla torpet i hamnen. Det är en framgång som jag är glad över.
Vi har överlevt den första Corona-fasen, den som medialt haft stort fokus på hur vi restauranger sköter vårt jobb i efterlevandet av FHM:s regler.  För Hjärtruds del innebar människors nya behov i vardagen en möjlighet. En snabb omställning gjorde att vi fick en skjuts uppåt efter ett första år med stort minusresultat, något vi givetvis är tacksamma för. I landet blev många vintersäsongsverksamheter hårt drabbade och vi sommarverksamheter kommer att märka en skillnad eftersom vi fortfarande bara har hälften av platserna tillgängliga för servering. Däremot kommer vi inte vara i närheten av vad vinterverksamheterna behövt gå igenom.  Vi får fortfarande hålla öppet förutsatt att vi håller koll på att gäster inte sitter för trångt.  
Faran är inte på något vis över. Vi ser utbrott bland unga i Motala och ett stort utbrott i Gällivare samtidigt som det rapporteras om fler fall i Tranås. Små kommuner har hållit igen med rapporteringen på grund av patientsekretessen vilket kan skapa en falsk tro på att den lilla staden är "förskonad".  Så vi kommer fortsätta tjata om att hålla avstånd och att vi inte får bli för många i butiken.  
Åter till ombyggnationen.  Det är alltså meningen att en del av verandan ska vädersäkras. Den sydöstra delen ska förses med ett fast tak som sedan får ett rörligt glasparti runtom. När det är klart kommer vi att planera ny möblering. Verandan i sydväst får ett "barhäng" med barstolar med utsikt mot Boxholm II. 

För att hålla uppe försäljningen kommer vi behöva fokusera lika mycket på hämtmat som vår servering. Det betyder att vissa av våra verandagäster den här sommaren inte kommer att kunna få det man alltid har ätit hos oss. Vi kommer anpassa menyn så att den fungerar för hela vår verksamhet utan att göra avkall på det som vi tycker är viktigast, goda smaker. (Givetvis kommer vi inte ta bort räksmörgåsarna).
 
I serveringen kommer det att finnas gästspelande rätter en vecka men som kan ersättas av en annan gästspelande rätt veckan därpå. Våra lagade matlådor gör ett uppehåll över sommaren och ersätts med picknickmat som inte behöver uppvärmning.
I veckan som gick anlände våra sommarjobbare som nu drillas in i sina roller. Jag måste dock be om en veckas ytterligare tålamod med att servicen kan vara något haltande innan allt sitter som det ska. 
 
Och just det, i torsdags öppnade vi kulglassluckan!

Önskar alla en fin annorlunda sommar
/Jessica